Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

12 juli 2018 - Bygga, bo & miljö

Gräsområden som kommunen erbjuder djurägare

Karlskoga kommer att erbjuda cirka 59 hektar marker som slåtter av gräs och/eller bete till djurägare som behöver.

De områden som är aktuella har ritats in i kartan (se länk). Allteftersom områden bokas upp tas ytorna bort från kartan för att inte ge missvisande information.

Områdena är av varierande storlek och mer eller mindre kuperade. Det blir upp till respektive djurägare att själv avgöra om området är möjligt att nyttja eller inte. Ett tillstånd vid slåtter eller betesavtal vid bete tecknas mellan djurägare och kommunen där det även ges möjlighet att få ta ytterligare skörd i år ifall det blir regn och tillväxt på ytorna.

En så rättvis fördelning som är möjligt görs för att ge så många som möjligt tillgång till ytorna. Kommunen vill uppmana djurägare som är intresserade att komma in med sin intresseanmälan snarast. Detta då gräset snabbt tappar i fodervärde för varje vecka som går när denna torka håller i sig.

Karta med obokade gräsområdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök om betesmark

Om du är djurägare och intresserad av att få tillgång till betesmark för dina djur ska du kontakta kommunens Servicecenter. När du ansöker om betesmark får du meddela ditt namn och fastighet, vilka djur du har som fodret/betet ska gå till, om du är intresserad av slåtter, bete alternativt både och. Kommunen kommer att sammanställa alla inkomna önskemål och hantera dessa efter turordning. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via Facebook utan det är telefon eller e-post som gäller.

E-post: kommun@karlskoga.se

Telefon: 0586-610 00

Uppdaterad 2018-07-12