Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

28 juni 2018 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Skolavslutningskvällen avslutades traditionsenligt med skumdisco. Vilket gjorde att de nästan 450 besökarna helt glömde det lilla regn som föll sista timmen.

Open Mic - populärt inslag vid skolavslutningsfesten

Den 14 juni spärrades ett stort område av utanför Nya Folkets hus i Karlskoga Där arrangerades åter igen en skolavslutningsfest med massor av kul för våra högstadieelever i Karlskoga och Degerfors. Nu vet vi vad ungdomarna tyckte om festen.

I början av 2018 inleddes arbetet med att arrangera årets Drogfria skolavslutning. Ett tajt samarbete mellan kommunerna, kyrkan, polisen, Örebro läns idrottsförbund, räddningstjänsten, ungdomsfullmäktige och Tjejjouren Cilla har genomsyrat hela förloppet ända fram till 14 juni.

Det är alltid svårt att veta hur många som vill komma och i år sammanföll skolavslutningsfesten med Karlskogafesten. Därför var det extra roligt att det blev rekordmånga besökare - nästan 450 stycken. Det är helt drogfritt som gäller och genom att blåsa grönt vid ingången får besökarna gratisbiljetter till bollkastning, chokladhjul och hamburgare, säger folkhälsoutvecklare Kristin Adamsson, som är en av de ansvariga för den drogfria skolavslutningen.

Det var cirka 30 funktionärer på plats och festen blev lugn, inga incidenter rapporterades under kvällen. Däremot var kvällens artister, Swedish Jam Factory, allt annat än lugna, de steppade loss ordentligt. Genom samarbete med kyrkan fanns i år även en liten scen med möjlighet för alla att testa Open Mic, vilket visade sig bli en riktig succé.

Var ungdomarna nöjda med kvällen?

Vid hemgång testades ungdomarnas nöjdhet med kvällen genom att trycka på Touch n´Go, som mäter kundnöjdhet. Frågan som ställdes var "Är du nöjd med kvällen" Svar ja eller nej. Hela 95 procent var nöjda. I år mättes även nöjdheten utifrån könstillhörighet vilket visade att 95 procent av tjejerna och 96 procent av killarna var nöjda, samt 92 procent av de som definierat sig som annat var nöjda. Några valde att tycka till via åsiktsträdet, alla var överens om att maten var riktigt bra, några önskade bättre musik och önskade andra artister, en del gillade allt och var även nöjda med aktiviterna. Mera priser och goa arrangörer var några andra åsikter.

Sponsorer och samarbetspartner

Många hjälper till att göra den Drogfria skolavslutningen till en härlig kväll. ICA Maxi skänkte priser till tävlingar, DJ Maxmillian sponsrades av ABF, Karlskoga innebandyklubb och BIK Karlskoga deltog, Blås grönt vinster från Protector, Energi och miljö sponsrade el till 100%, Ljuskonsulten sponsrade Skumdisco, Cramo sponsrade staket/inhägnad, JM Event och Bodaborg sponsrade aktiviteterna, Ungdomsfullmäktige medverkade med olika tävlingar, Tjejjouren Cilla var på plats med info/tävling och Jacobsson buss sponsrade Degerforsturen.

Uppdaterad 2018-06-28