Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

1 juni 2018 - Utbildning & barnomsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Aggerudsskolan 1B vann Mattematchen

Klass 1B på Aggerudsskolan har under vårterminen deltagit i den nationella mattetävlingen Mattematchen. När resultatet presenterades visade det sig att klassen vann hela tävlingen!

Vårt jobb med Mattematchen har inneburit att eleverna i min klass jobbat med uppgifter på en nivå som är långt över det jag trodde skulle kunna vara möjligt i ettan. De har tyckt att det varit väldigt roligt och har varit väldigt stolta över sina prestationer och gärna hjälpt varandra. Efter skoldagarnas slut har jag haft mellan en och fem elever som stannat kvar för att få jobba vidare eller för att få extra hjälp med att förstå till exempel den digitala klockan eller kort division med minnessiffror, säger Camilla Larsson, lärare.

Camilla Larsson anmälde klassen till tävlingen som ett komplement till att jobba i matteboken. Under tävlingens gång blev klassen mer och mer engagerade i tävlingen och följde med spänning sin placering varje dag och ville hela tiden kämpa för att få en bättre placering.

Svårare uppgifter

Klassen jobbade på, var och en i sin takt, och snart kom de in på uppgifter som var över årskursens nivå. De fick då gå igenom bland annat uppställning med addition och subtraktion och kom sen även in på multiplikation och division för att komma vidare i tävlingen. Under höstterminen hade eleverna spelat, sjungit och rört sig till sånger med de olika multiplikationstabellerna vilket de hade stor nytta av nu.

– I klassen har jag två elever som gjort alla uppgifter i hela spelet och dessutom med maximal poäng. Det är 2870 uppgifter för åk 1-4. Jag är djupt imponerad över hur detta utvecklat sig. Den glädjen, stoltheten och den nivån som de jobbat på! Det är helt fantastiskt, säger Camilla

Om mattematchen

Mattematchen är en nationell mattetävling för årskurs 1-4 som anordnas under vårterminen varje år. I denna tävling är det entusiasmen som räknas, ju mer eleverna jobbar desto mer poäng till klassen. Årskurserna 1-2 tävlar för sig och 3-4 tävlar för sig. De tio klasserna, i båda tävlingsgrupperna, som jobbat ihop mest poäng under tävlingsperioden går till final. Bland dessa 20 klasser utses en vinnare, och i år blev det alltså 1B på Aggerudsskolan!

Uppdaterad 2018-06-01