Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 maj 2018 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Helén Willyams, börjar den 21 maj som ny förvaltningschef på socialförvaltningen.

Helén Willyams vill utveckla socialförvaltningen

Den 21 maj börjar Helén Willyams, 53 år som ny socialchef i Karlskoga kommun. Hon kommer närmast från en VD-tjänst på Capio Läkargruppen i Örebro. Helén, som tidigare bott i Karlskoga, ser fram emot sitt nya uppdrag. Och det var ingen tvekan om att söka jobbet när hon såg platsannonsen.

Det lockade mig att som förvaltningschef kunna få en bred roll som ger möjlighet att utveckla den sociala verksamheten.

Hon är utbildad sjuksköterska och har sedan 1993 varit anställd på Capio Läkargruppen i Örebro. Hon började där som sjuksköterska men övergick sedan till att bli personalchef och de sista sex åren på företaget var hon VD.

Jag har trivts bra på Capio men efter 20 år var det dags att byta arbetsplats och fortsätta jobba med människor och bra kvalité, säger Helén Willyams.

Socialförvaltningen är med drygt 1100 anställda Karlskoga kommun största förvaltning. Det är också en förvaltning som är väldigt lagstyrd och innehåller myndighetutövning. Att vissa beslut och åtgärder kanske inte alltid mottas positivt är något som den nya förvaltningschefen är beredd på.

- Jag vet att det är en verksamhet som kan få kritik. I grund och botten handlar det om att göra sitt bästa. Och vara öppen med vad vi gör och vara lyhörd för synpunkter. För det finns så ofantligt mycket bra inom socialförvaltningens verksamhet. Det måste vi berätta om.

Som exempel nämner hon Kördelux, Kontaktcenter och de många olika former av fysisk aktivitet som kommunen erbjuder äldre.

Viktigt med service och bemötande

Helén Willyams tillträder formellt som förvaltningschef för socialförvaltningen den 21 maj. Till en början vill hon lära känna organisationen och bekanta sig med verksamheterna. Men hon vet ändå redan nu något hon vill jobba med i Karlskoga.

- Till en början handlar det om att vara lyhörd och lyssna av förvaltningen. Sedan vill jag verkligen jobba aktivt med service och bemötande. Både internt i socialförvaltningen men också externt utemot brukare och våra kunder. För när man är i kontakt med oss ska man bli tagen på allvar och få ett bra bemötande. Därför är också systematisk uppföljning av kvalitén på verksamheten viktig, anser Helén Willyams.

Det ska vara enkelt

Helén Willyams betonar också enkelhet och kommunikation.

- Det ska vara enkelt att komma i kontakt med socialförvaltningen. Då skapar vi också ett förtroende. Kommunikation är också viktigt. Vi får inte vara främmande för att tänka nytt om det behövs och hitta nya kanaler för att kommunicera.

Att vara förvaltningschef innebär ett stort ansvar. Och det är hon beredd på. Men hon kan inte göra detta själv.

- Det finns så många duktiga medarbetare i förvaltningen. För mig handlar det om att få en verksamhet att fungera på bästa sätt. Jag ser verkligen fram emot att få göra något tillsammans med förvaltningen som ger mervärde för invånarna i Karlskoga.

Att komma från en affärsdrivande verksamhet med korta beslutsvägar till en politiskt styrd organisation kan vara en omställning för många. Något också Helén Willyams är beredd på.

- Den största utmaningen för mig är nog att jag kan behöva ha lite mer tålamod när beslutsgången är längre än vad jag är van vid.

Mellan hon slutade på Capio Läkargruppen och nu börjar på Karlskoga kommun förverkligade hon en gammal dröm.

- Jag reste själv som backpacker till Asien och var borta en månad.

"Ett stort hjärta kvar i Karlskoga"

Hon är uppväxt i Alingsås men familjen flyttade till Karlskoga i början på nittiotalet. År 2014 lämnade man så huset i Bråten och flyttlasset gick till Örebro.

- Jag har ett stort hjärta kvar i Karlskoga och har många vänner här. Och jag gillar att hänga på Labbsand med en kopp kaffe, säger Helén Willyams.

Fakta Helén Willyams

Ålder: 53

Bor: Örebro

Familj: sambo och tre vuxna barn

Fritidsintresse: spela golf, rida och resa

Bäst i Karlskoga: Ta en löptur i Bråtenspåret och därefter ett dopp i Möckeln.

Drömmer om: att kunna sjunga

Hejar på: BIK Karlskoga och Degerfors IF

Uppdaterad 2018-05-16