Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

17 april 2018 - Trafik & infrastruktur

Lagning av potthålen är i full gång

Nu är våren här och det innebär bland annat att Karlskoga kommuns gatuenhet är i full gång med att laga skador på gator och vägar runt om i Karlskoga. Till sin hjälp har de en maskin som underlättar och effektiviserar arbetet.

Maskinen, som också kallas Hotbox, gör det möjligt för oss att få med mer asfaltsmassa ut samtidigt som den kan värmas upp direkt i behållaren. Det underlättar arbetet betydligt och ger oss möjlighet att laga vägarna på ett mycket effektivare sätt än tidigare. De senaste fem veckorna har vi lagat runt 370 potthål, säger Daniel Berg, sektionsledare på gatuenheten.

Lagning av hålen sker genom att uppvärmd asfaltsmassa från maskinen används för att fylla upp hålen i gatan. Ytan jämnas till och plattas till sist till med hjälp av en markvibrator. Lagningen är därmed klar och det är fritt fram att köra över området där hålen tidigare var. Arbetet går snabbt och många hål har redan hunnit lagas, men arbetet fortsätter.

Just nu är vi ute på leder och runt stadskärnan där vi vet att det finns ett stort behov av att laga hål. Framöver kommer vi fortsätta arbetet i olika distrikt och på så sätt ta oss igenom hela Karlskoga. Men vi åker också ut och utför mer akuta lagningar som vi får uppgifter om”, avslutar Daniel Berg.

Uppdaterad 2018-04-17