Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 mars 2018 - Trafik & infrastruktur

Begränsad framkomlighet runt Alfred Nobels torg

Från och med måndag 19 mars utökas avstängningarna runt Alfred Nobels torg. Det innebär att framkomligheten och parkeringsmöjligheterna blir begränsade runt torget.

Arbetet på Urbrinken fortsätter och från och med måndag morgon 19 mars stängs större delen av gatan av. Under byggtiden är även Stadshusgatan avstängd och trafiken i området dirigeras om.

Karta med aktuella vägavstängningar under byggtiden.öppnas i nytt fönster

Begränsad framkomlighet

Avstängningarna innebär att det är begränsade möjligheter att ta sig fram och även att parkera i anslutning till Alfred Nobels torg. Det kommer dock vara möjligt att använda
parkeringsplatserna för rörelsehindrade på torget, med både infart och utfart från Katrinedalsgatan. Varutransporter som ska till butiker och fastigheter runt byggområdet, hänvisas till torget, via samma in- och utfart.

Med anledning av den begränsade framkomligheten rekommenderar vi besökare i centrum att i så stor utsträckning som möjligt parkera på någon av de övriga parkeringsplatserna i anslutning till centrum.

Utformning av gångfartsområde

Det är ett så kallat gångfartsområde som ska utformats på Urbrinken. Det blir en yta där alla trafikanter samsas, men med företräde för de gående. Tanken är också att parkering och trafik ska minska på torget och istället flyttas till platser i anslutning till torget. 

Mer om ombyggnationen runt Alfred Nobels Karlskoga.

Uppdaterad 2018-05-03