Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

8 mars 2018 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ungdomsfullmäktiges intressegrupp för jämställdhet ville vara med och påverka på internationella kvinnodagen. De som deltog i Nya Folkets hus i Karlskoga var Mohamad Shark, Adam Granquist, Nazik Ajeb, Wilda Widmark och Rebecka Forsman.

Ungdomsfullmäktige sprider viktigt budskap på internationella kvinnodagen

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, träffades ungdomsfullmäktiges intressegrupp för jämställdhet i Nya folkets hus. De lyfte fram tolv starka kvinnor, valet föll främst på historiska personer men också yngre förebilder som på Malala och Sara Larsson var representerade.

 I dag är det fortfarande sjuk orättvist mellan könen, förstår egentligen inte varför vi tjejer måste kämpa så för att det ska vara rättvist. Tycker att det ska vara självklart att alla ska ha samma rättighet, säger Wilda Widmark, som går i nian på Skrantaskolan.

Ungdomsfullmäktiges intressegrupp för jämställdhet arbetar med att sprida information om vad feminism är och varför de tycker att det är viktigt. Alla i gruppen är överens om att det är viktigt att jobba för allas lika värde oavsett förutsättningar och att ingen ska behöva göra något som de inte själva är med på.

Jag försöker att påverka där jag har möjlighet att påverka och det är främst i skolan, säger Mohamad Shark, som går i åttan på Bregårdsskolan.

Bakgrund till Karlskoga kommuns första ungdomsfullmäktige

2016 beslutades det i Karlskogas kommunfullmäktige att en viss summa pengar ska satsas för att bilda ett ungdomsfullmäktige. Karlskogas förtroendevalda bjöd in kommunens ungdomar till att bli mer delaktiga i vad som händer i kommunen.

Under hösten 2017 var Karlskogas första val till ungdomsfullmäktige och det har tagits fram en projektplan över hur arbetet ska formas. Planen sträcker sig över tre år och första året genomfördes endast ett skolval. Ambitionen är att under dessa år ta fram ett val som når alla ungdomar som är mellan 13-20 år och som är folkbokförda i Karlskoga kommun.

Uppdaterad 2018-03-09