Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

7 mars 2018 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Satsning på Karlskogas gymnaster

Nu är bygget av en hoppgropsanläggning för Bofors Gymnastikförening igång. Anläggningen gör det möjligt för Karlskogas gymnaster att utveckla sin gymnastikträning i den stad de faktiskt bor i.


Gymnasterna har tidigare fått pendlat till Hammarö för att kunna träna i grophall. Att vi ser sluttampen i detta arbete är fantastiskt och jätteroligt. Äntligen får vi en egen grophall till Karlskoga med bland annat trampetter och nedsänkta trampoliner för att kunna träna olika typer av volter. Vi kommer spara mycket tid på detta och jag vill passa på att ge cred till vårt ungdomsråd som engagerat sig mycket i denna fråga med bland annat namnunderskrifter, säger Maria Barsoma, barn- och ungdomskommittéansvarig för Bofors Gymnastikförening.

I juni 2017 tog kommunfullmäktige beslut om investeringsmedel till en hoppgropsanläggning i Stråhallen. Bofors Gymnastikförening går också in med en del egna medel och de har även sökt och beviljats anläggningsbidrag från Värmlandsidrotten som gör bygget möjligt.

Bofors Gymnastikförening har ett 10-årigt nyttjanderättsavtal på hoppgropsanläggningen av Karlskoga kommun. Anläggningen beräknas stå färdig i maj i Stråhallen.

Uppdaterad 2018-03-07