Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

10 november 2017 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Statsminister Stefan Löfven på presskonferensen.

Statsminister Stefan Löfven på besök

Idag har Karlskoga kommun haft besök av statsminister Stefan Löfven. Besöket hölls i socialförvaltningens lokaler på Baggängsvägen 65.

Statsministern deltog i en konferens som handlade om våld i nära relation - en verksamhet som Karlskoga har tillsammans med Degerfors.

Samordnare för verksamheten är Madina Sidiki. En handlingsplan för våld i nära relation har funnits i några år och nu är den reviderad och ska antas i socialnämnderna i båda kommunerna i år.

Så här beskriver Madina Sidiki arbetet:

"Målsättningen är att ingen ska utsättas för våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck. För att uppnå detta har kommunen under ett par år gjort stora satsningar på kvalitetsarbete.

Jag vill belysa att alla förvaltningar i kommunerna behöver ta ett ansvar för detta arbete. Ett första steg vore att arbetet mot våld i nära relation förankras i kommunernas övergripande arbete så att handlingsplanen ska gälla för hela kommunen. Min förhoppning är att regeringen kan ge oss stöd för att kommunerna ska kunna fortsätta utveckla arbetet mot våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck."

I samband med pressinformationen efter konferensen meddelade statsministern en nyhet:

  • Regeringen kommer att tillsätta en utredning med förslag om att göra det straffbart att utsätta barn för situationer där de bevittnar våld eller andra övergrepp i hemmet.
  • Genom lagändringen kan barn som bevittnar våld och övergrepp själva bli målsägande i en rättsprocess. Det innebär att en vårdnadshavare som samtidigt är åtalad inte kan hindra att barnet kan vittna.
Uppdaterad 2017-11-10