Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

3 juni 2017 - Bygga, bo & miljö

Kommunens viltvårdare, Jan Lund, påminner om vikten av att hålla hunden kopplad i naturen.

Viktigt att hålla hunden kopplad

I Karlskoga ska alla hundar vara kopplade året runt. Och detta oavsett ras och storlek och hur snäll och lydig hunden än är. ”Den här tiden på året är det extra viktigt att hålla hunden kopplad”, påminner kommunens viltvårdare Jan Lund.

Våren och sommaren är en känslig tid för vilda djur eftersom det är under den här perioden som de får sina ungar. Med tanke på det känsliga djurläget i naturen, är det under den här tiden på året extra viktigt att hålla koll på sin hund.

Hundar måste hållas kopplade och hindras från att springa lösa och störa vilda djur i naturen. Det är viktigt att vi respekterar det, framförallt den här årstiden, uppmanar kommunens viltvårdare Jan Lund.

Koppeltvång året runt

I Karlskoga är det koppeltvång på hundar året runt, vilket innebär att hunden ska vara kopplad eller vara under sådan uppsikt att det motsvarar ett ”osynlig koppel”.

Men Jan menar att det även är viktigt att hålla uppsikt på hunden trots att den är kopplad. Vissa djur, som exempelvis harar och fåglar, kan ha lagt sig med sina ungar i ett dike nära vägen. Det är något som en hund kan nosa upp på långt avstånd, och därför kan det behövas extra uppmärksamhet under hundpromenaden för att upptäcka det i tid.

Uppdaterad 2017-06-03 av Sandra Lund-Hageräng