Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 maj 2017 - Trafik & infrastruktur

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Invigning av nytt cykelgarage

Fredagen den 12 maj invigdes det nya, låsbara cykelgaraget vid Karlskoga busstation.

Underlätta för pendlare

En del i arbetet med att göra området runt busstationen mer attraktivt, har varit att bygga ett låsbart cykelgarage med tak. Tanken är att underlätta för exempelvis pendlare och andra som regelbundet tar cykeln till busstationen. Nu är bygget klart och det var i fredags dags för Liselotte Eriksson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, och Stig Rengman, förvaltningschef, att inviga cykelgaraget.

Det är redan flera som har visat intresse för att få en plats och många är positiva till att man framöver kommer att kunna låsa in sin cykel, säger Liselotte Eriksson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, innan hon lägger kortet mot kortläsaren för att öppna dörren och därmed inviga det nya cykelgaraget.

Hyra en plats

Att hyra en plats i garaget kostar 80kr för 30 dagar, men som ny användare får du prova kostnadsfritt i 10 dagar. För att få tillträde till cykelgaraget behöver du registrera ditt busskort och du kommer då att vara garanterad en plats för cykeln.

Så här gör du

  • För att få tillträde till garaget måste du registrera dig och ditt busskort på Triplyslänk till annan webbplats webbplats, klicka på länken för att komma till sidan. Där behöver du ha BankID för att kunna registrera dig. Du kan även registrera dig på turistbyrån, Kungsvägen 34, glöm inte att ta med en giltig id-handling.
  • Direkt när du har registrerat dig är ditt busskort klart att användas och du får tillträde till det låsta cykelgaraget. Som nyregistrerad användare får du automatiskt en 10 dagarsperiod att prova på. När abonnemangsperioden (eller prova på perioden) börjar närma sig slutet kommer du att få ett mail från Triply som är vår samarbetspartner och då kan du enkelt förlänga ditt abonnemang via webben.
  • Om du inte förlänger abonnemanget så kommer du inte längre att få tillträde till cykelgaraget när perioden har löpt ut.
  • För att komma in i cykelgaraget och parkera din cykel håller du upp ditt busskort mot kortläsaren som sitter på glasets insida, bredvid entrédörren. När du har gjort det öppnas dörren automatiskt. Belysningen i cykelgaraget tänds automatiskt när det börjar skymma ute.

Om problem uppstår med öppning av dörr eller annat, så kan du ringa till Securitas på telefon: 010-470 10 00, dygnet runt.

Uppdaterad 2017-05-16