Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

15 mars 2017 - Stöd & omsorg

Vill du bli kontaktfamilj?

I vissa situationer kan det vara värdefullt för ett barn eller en ungdom att regelbundet få besöka en annan familj med vuxna som kan ge stöd och trygghet.

En kontaktfamilj är tänkt att ge avlastning och stöd till familjer som av olika anledningar behöver det. Med en kontaktfamilj får barnet eller ungdomen tillgång till en extrafamilj och barnets föräldrar avlastning

Som kontaktfamilj tar man emot ett barn eller ungdom i sitt hem en eller flera helger i månaden. För att vara intressant som kontaktfamilj ska man kunna tänka sig att ha uppdraget under en några år.

Vem kan bli kontaktfamilj?

Exakt hur familjen ser ut är inte det viktiga. Det viktiga är att man är en eller flera vuxna människor som är trygga och stabila i sig själva som har tid och utrymme för uppdraget.

Som kontaktfamilj får man ekonomisk ersättning. Karlskoga kommun ger ersättning enligt kommunförbundets rekommendationer.

Intresseanmälan
Är du intresserad av att öppna din familj för ett barn eller en ungdom? Kontakta oss via kontaktformuläret så ringer vi upp dig eller mejlar, beroende på vad du själv föredrar, eller ring oss via kommunens Servicecenter.Kontakta mig helst via:
Multiple selectionUppdaterad 2017-03-15 av Maria Gunnarsson