Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

14 december 2016 - Uppleva & göra

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Foto: Roger Gleisner

Karlskogavän blir hockeyvän

Gemensamt event mellan Karlskogavän och BIK-Karlskoga under fredagens match den 16 december.

Karlskogavän är ett integrationsprojekt i Karlskoga kommun som går ut på möten mellan människor. Här matchas människor som är nya i Sverige med människor som vet hur det är att bo i Karlskoga och pratar svenska.

- Vi tror att ju fler Karlskogabor som har någon typ av relation med varandra, flyktig som djup, leder till en tryggare stad där människor trivs och mår bra,
säger Magnus Söreskog, projektledare Karlskogavän i Karlskoga kommun

Genensam satsning

I Karlskoga finns en stark hockeykultur och Nobelhallen är en av våra största mötesplatser. Senast var ca 2 700 personer på plats och såg matchen mellan BIK-Karlskoga och Timrå. Nu satsar Karlskogavän tillsammans med BIK-Karlskoga på ett gemensamt event vid nästa hemmamatch fredagen den 16 december då BIK-Karlskoga möter Västerås.

Bjuder på matchbiljett

BIK-Karlskoga bjuder på entrébiljetten till fredagens match om man redan är Karlskogavän eller anmäler sig som ny vän. På plats kommer även representanter från Karlskogavän finnas för att berätta mer om verksamheten.

- Just nu har vi 171 människor från andra länder som önskar få en vän som pratar svenska och vet hur det är att bo här. Vår utmaning är att vi endast har ca 64 personer med den erfarenheten i vårt register och önskar därför bli fler, avslutar Magnus.

Kontakta Mötesplatsen för integration för att få din hockeybiljett eller för att veta mer: motesplatsen@karlskoga.se eller: 0586-617 16

Läs mer och anmäl dig som Karlskogavän här

Uppdaterad 2016-12-14 av Annika Spector