Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

7 december 2016 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Integrationsprojektet IT-guide fortsätter

Projektet IT-guide, där seniorer får hjälp av nyanlända ungdomar att hantera datorer och smarta mobiltelefoner, fortsätter under 2017.

Verksamheten IT-Guide skapar spännande möten med seniorer, vilket i sin tur utvecklar ungdomarnas självförtroende, IT-kunskaper, lärande och därmed inte minst deras språkutveckling. Det påverkar och underlättar individens integration i samhället, samtidigt som verksamheten stimulerar och utvecklar seniorers möjlighet till större digital delaktighet i samhället. Det blir ett "winn-winn-koncept för samhället och konkret för kommunen och dess medborgare, säger Stefan Bergqvist, kommunens integrationsutvecklare

Projektet påbörjades i augusti 2015 och skulle egentligen ha tagit slut vid årsskiftet. På senaste sammanträdet beslutade kommunstyrelsen bevilja medel så att IT-guide kan fortsätta hela 2017.

Om IT-guide

IT-guiderna är unga nyanlända tjejer och killar mellan 16 till 19 år, som går på Möckelngymnasiet. De lär, framförallt äldre, hur man kan använda sin dator, surfplatta och mobiltelefon.

Samtidigt som seniorerna inkluderas i det digitala samhället får ungdomarna tillfälle att öva på det svenska språket och naturligt integreras i samhället.

IT-guide finns på Biblioteket och serviceboendena Nickkällan och Bergmästaren på vissa tider. Från och med lördagen 14 januari, finns IT-Guide även på Solbringens serviceboende.

IT-guide Karlskoga är ett samarbete mellan Karlskoga kommun och IT-guide Sweden/Ideella föreningen Enter Sweden.

Uppdaterad 2016-12-07