Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Feriepraktik med fokus på barnkonventionen

Folkhälsoförvaltningen har även i år tagit emot feriearbetare som har jobbat med barnkonventionen. Här syns Oscar, Sigge, Hossein, Wilda, Tilde, Alva, Teame och Ebba-Stina.

Feriearbete kan vara ett utmärkt sätt att bilda sig en uppfattning om hur det är att arbeta i en kommun. I år har det varit åtta ungdomar som valt att sommarjobba med att få kunskap om barnkonventionen.

Ungdomarna har gått ut 9:an och sommarjobbet pågick fram till och med 4 juli. Då avslutades feriepraktiken med en presskonferens där ungdomarna även bjöd in tjänstepersoner och politiker från Karlskoga kommun. Under ferieperioden fick ungdomarna träna på att hitta bra kanaler för att nå ut med sina budskap. En kanal som de själva valt var att starta en Podcast

Även i år var två ungdomar med från ungdomsrådet Ung Kung, Sigge och Wilda var med och hjälpte till med att handla och vägleda gruppen. De har slutat årskurs 8 och har trots sin unga ålder hunnit få många nyttiga och användbara erfarenheter från sitt arbete i ungdomsrådet, som de delade med sig av under sommaren.

Uppdaterad 2017-08-09

Podcast
BARNKONVENTIONEN KARLSKOGA & DEGERFORS
Lyssna här!länk till annan webbplats

Reportage i KT/Kuriren
Barns rättigheter i fokus
Klicka här!länk till annan webbplats