Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

7 juni 2018

Drogfri skolavslutning är ett arrangemang som innebär att alla högstadieelever i Karlskoga och Degerfors som blåser grönt är välkomna att delta. Foto: Elin Höglander

Nu är det sommar, nu är det sol...

Nästa vecka anordnas en drogfri skolavslutning. Ett mångårigt samarbete mellan Karlskoga och Degerfors kommuner, kyrkorna, polisen, samarbetspartners och sponsorer. Målgruppen är alla högstadieelever i Karlskoga och Degerfors.

Statistik visar att ju senare alkoholdebut, desto mindre risk för att hamna i ett missbruk. Så sett till hur statistiken ser ut i dag gällande ungas psykiska hälsa och syn på alkohol och droger så är arbete med drogfri skolavslutning väldigt viktigt!

Kristin Adamsson är samordnare för årets skolavslutningsfest. Hon har skrivit en krönika om hur det är att vara tonåring och att kunna stå emot grupptrycket runt alkohol vid skolavslutniningen.

Läs hela krönikan - klicka här!länk till annan webbplats

Uppdaterad 2018-06-07