11 oktober 2017

Det är dags att ta på sig de snabba skorna och de energigivande kläderna för denna vecka är det uppmärksamhet på 100% ren hårdträning!

Fokus på ren träning!

Den här veckan är det uppmärksamhet på 100% ren hårdträning fullt fokus på förebyggande arbete mot dopning och skadliga kosttillskott!

Mycket kommer att hända bland annat tävlingar med fina priser, diplomering av gym och massor med ren träning!

I dag (onsdag) diplomeras tre träningsanläggningar i Karlskoga för sitt arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat. Det är Aero Träningscenter, Davids träningscenter och CrossFit Karlskoga som får motta varsitt diplom.

TÄVLING! Lägg upp en härlig bild som innebär ren träning för dig. Du kan bland annat vinna 500:- presentkort på sportbutik, samt träningstillfällen på 100 % gymmen. Läs mer på  Karlskoga kommuns Instagramkonto. Klicka här!länk till annan webbplats

Under uppmärksamhetsveckan som är under 41 kommer en ny hemsida att lanseras där träningsanläggningar inom 100 % ren hårdträning kommer att finnas med. Du hittar informationen på: http://www.100procentrenhardtraning.se/länk till annan webbplats

Bakgrund:
PRODIS (prevention av dopning i Sverige) är ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga och minska användningen av dopningspreparat. En viktig del i arbetet är att dela med sig av det material och de kunskaper som utvecklas inom nätverket till andra samverkansgrupper runt om i landet som är intresserade av att arbeta med förebyggande arbete mot dopning. Arbetsmetoden 100 % ren hårdträning bygger till stora delar på samverkan mellan berörda aktörer på området, framförallt mellan träningsbranschen, Polisen, Riksidrottsförbundets distriktsidrottsförbund (DF), Länsstyrelsen, kommunen och regionen.

Uppdaterad 2017-10-11 av Lena Edlund