12 maj 2017

För att bygga starka unga individer behövs föräldrar och vuxna som bryr sig om våra barn. Foto: Frida Edlund

Unga behöver bra vuxna förebilder

Vår senaste krönika i KT/Kuriren lyfter de vuxnas roll som förebilder. Som är oerhört viktig!

Löpsedlarna fylls dagligen med dåliga exempel på vuxna och som inte klarar av att vara bra förebilder för våra barn. Viktigt att poängtera är att det finns massor av duktiga vuxna förebilder och det finns även bra föreläsare till hjälp i det känsliga ämnet.

En av dem är Mia Börjesson som har mångårig erfarenhet av att arbeta med tonåringar och deras närstående enskilt och i grupp. Hon var anlitad en av konferensdagarna i Loka som handlade om Degerforsmodellen, som bygger på ordinarie verksamhet i Degerfors kommun, men även på olika arenor som exempelvis familjecentralen och samverkansformer som Pinocchio och IOR för barn som behöver stöd i skola och i hemmet.

Cecilia Ljung, folkhälsochef, deltog i konferensen och har skrivit om sina intryck från Mia Börjessons föredrag.

Läs hela krönikan i KT/Kuriren - klicka här!länk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-05-12 av Lena Edlund