Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

11 lokakuuta 2018

Valokuituliittymä hoitokoteihin

Nyt on kunnassa tehty päätös, että kaikki vanhus - ja ryhmäasuntolat saavat langattoman verkkoliittymän. Tätähän on esimerkiksi ruotsinsuomalainen neuvosto huomauttanut jo pitkään.

Sosiaalihallinto on jo tilannut palvelun Kemabilta, ja tarkoituksena on aloittaa työt kuukauden sisällä. Toivon mukaan ovat kaikki asuntolat saaneet valokuituliittymän ensi vuoden aikana.

Kaikkiin hoito - ja ryhmäasuntoloihin vedetään valokuituliittymä, ja kaikissa yhteisissä tiloissa toimii laajakaista (bredband). Tällä tavalla saavat myös suomenkieliset asukkaat mahdollisuuden esim. lukea suomalasisia lehtiä digitaalisesti tai vaikkapa kuunnella suomalaista musiikkia.

Tämän päivän ikäihmiset ovat jo nyt tottuneet digitaalisiin vaihtoehtoihin, ja tarve kasvaa tulevaisuudessa, joten tämä on nykypäivän digitaalisessa maailmassa hyvin tärkeä askel eteenpäin.

Uppdaterad 2018-10-11