Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

24 syyskuuta 2018

Kutsuliikenne Karlskogassa

Kutsuliikenne on lähtenyt käyntiin Karlskogassa nyt syyskuussa. Kutsubussit täydentävät tavallista joukkoliikennettä. Örebron läänin alue  ja Karlskogan kunta järjestävät tämän aluksi kolmivuotisena projektina.

Kutsuliikenne on käytettävissä Karlskogan taajamassa arkipäivisin klo 9.30 - 15.30 ja lauantaisin klo 10.00-13.00.

Kutsuliikenne ei korvaa, vaan täydentää, tavallista joukkoliikennettä.

Kutsuliikenne merkitsee parempaa käytettävyyttä ihmisille, joiden on vaikea käyttää tavallista reittiliikennettä, mikäli bussipysäkki on liian kaukana. Myös kuljetuspalvelun käyttäjät voivat käyttää kutsuliikennettä.

Kolmivuotinen projekti

Örebron läänin alue ja Karlskogan kunta kehittävät yhdessä Karlskogan kutsuliikennettä kolmen vuoden ajan. Hanketta arvioidaan jatkuvasti, ja aikomuksena on vakiinnuttaa kutsuliikenne osaksi Karlskogan kaupunkiliikennettä.

Miten tämä toimii käytännössä?

• Kutsubussi on tilattava numerosta 0771 - 92 00 00. Voit soittaa tilauksesi kaikkina viikonpäivinä klo 06.30 - 21.00.
  • Kerro miltä pysäkiltä ja mihin aikaan sinut haetaan sekä mille pysäkille olet menossa. Kerro myös mikäli sinulla on rollaattori, pyörätuoli tai saattaja mukanasi
  • Soittaessasi sinut rekisteröidään "kutsu-matkustajaksi". Saat myös tietää, mihin aikaan sinut haetaan. Aika voi muuttua, mikäli matkustajia on paljon. Siksi on tärkeää, että annat puhelinnumerosi, että voimme soittaa sinulle noin 15 minuuttia ennen hakuaikaa.
  • Huomioi että kutsubussi hakee ainoastaan karttaan merkityiltä pysäkeiltä.
  • Kutsubussit liikennöivät Bråtenin, Lötenin, Rävåsin, Keskustan, Strånigstorpin ja Aggerudin alueilla.
  • Varaa kotimatka mielellään samalla kertaa kun tilaat menomatkan (mikäli tiedät mihin aikaan haluat takaisin).
  • Huom: Kaikki matkat on tilattava etukäteen, koska busseilla ei ole tiettyä aikataulua tai tiettyä - et voi vain menna pysäkille ja odottaa kutsubussia.
  • Kutsubussilla kulkeminen maksaa yhtä paljon kuin "tavallisilla" busseilla matkustaminen. Linja-autossa voit maksaa matka- tai pankkikortilla - ei käteisellä.
  • Mikäli olet menossa lääkäriin tai muuhun hoitoon, käy lähete/kutsu matkalippuna sinne mennessä, ja kuitti takaisin tullessa, ja on näin ollen ilmainen.
  • Matkareitti ja - aika voi vaihdella, joten varaa kunnolla aikaa, mikäli sinulla on varattu aika jonnekin.

Kartta: Kutsuliikenteen pysäkit.PDF

Mikäli sinulla on kysyttävää linja-autoista, lipuista tms. ota yhteys Lääninliikenteen asiakaspalveluun puh. 0771 - 55 30 00 tai www.lanstrafiken.se

Uppdaterad 2018-09-24