Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

20 syyskuuta 2018

Uusi äidinkielen opettajamme - Jukka Nordgren Uutela

Syyslukukauden alku oli positiivinen äidinkielen opetusta haluaville oppilaille. Silloin virkaan astui storforsilainen Jukka Nordgren Uutela.

Jukan juuret ovat pääkaupunkiseudulla, Helsingissä, mistä hän muutti vanhempineen ollessaan 3-vuotias. Pienten mutkien kautta hän lopulta asettui Storforsiin, missä hän nykyään asuu vaimonsa ja Zappo-koiransa kanssa.

Koulutukseltaan Jukka on vapaa-ajan ohjaaja, ja on toiminut sekä opettajana että vapaa-ajan ohjaajana lähes 30 vuotta.
Jukka on vaalinut suomen kieltään koko ikänsä, ja on myös työskennellyt äidinkielen opettajana Storforsissa.

- On tärkeää luoda kiinnostus suomen kieleen, että se pysyy elossa nuorempien sukupolvien keskuudessa, sanoo Jukka.

- Äidinkielen opetus sisältää niin paljon enemmän kuin ainoastaan kielioppia. On tärkeää oppia kommunikoimaan suomen kielellä sekä saada tietoa Suomen historiasta ja kulttuurista. Ei pidä myöskään unohtaa että ruotsinsuomalaisuus ja suomalaisuus ehkä eroavat hieman toisistaan, hän jatkaa.

Tällä hetkellä äidinkielen oppilaita on lähes 30 esikoululuokasta lukioon asti. Jukka toivoo määrän kasvavan, joten jos tiedät lapsia/nuoria, jotka haluavat lukea äidinkieltä, ota yhteys Jukkaan s-postite jukka.nordgrenuutela@karlskoga.se tai soita hallintoalueen kehittäjälle numeroon 0586 - 614 11.

Muistathan myös, että vähemmistökieliä ei koske samat määräykset kuin muita äidinkieliä!

Uppdaterad 2018-09-20