Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

2 elokuuta 2018

Vaalit lähestyy

Nyt on enää vajaa kuukausi vaalipäivään, mutta jo 22. elokuuta lähtien voit ennakkoäänestää.

Sunnuntaina, 9. syyskuuta, on Ruotsissa valtiopäivä-, kunnallis- ja maakäräjävaalit.

Mikäli et voi äänestää vaalipäivänä, 9. syyskuuta, voit äänestää ennakkoon. Ennakkoäänestysaika on 22. elokuuta - 9. syyskuuta. Äänestyskortit lähetetään 16–22. elokuuta.

Ennakkoäänestys alkaa 22. elokuuta seuraavissa paikoissa:

• Palvelukeskus
         Maanantai – perjantai (iltapäivisin)
  • Bergmästaren
         Maanantai – perjantai (aamupäivisin)
  • Sairaala
         Maanantai – sunnuntai
  • Kirjasto
         Maanantai – sunnuntai

Aukioloajat löytyy ruotsinkieliseltä sivulta

Karlskogan kunnassa on myös ns. liikkuva äänestyspaikka, joka asetetaan eri puolille Karlskogaa ennakkoäänestyksen aikana. Ota äänestyskortti ja voimassa oleva henkilöllisyystodistus mukaasi, kun äänestät ennakkoon.

Jos tarvitset apua äänestämisessä tai olet hukannut äänestyskorttisi, ota yhteys Karlskogan kuntaan puhelimitse 0586-610 35 tai sähköpostitse valnamnd@karlskoga.se.

Suomenkieliseen vaalitoimitsijaan saat yhteyden numerosta 0586 - 614 11.

Kunnan kiertävä äänten vastaanottaja

• Palvelua sairaille, toimintarajoitteisille tai vanhusille, jotka eivät itse pääse vaalihuoneistoon tai äänestyspaikkaan
  • Äänten vastaanottaja tulee äänestäjän kotiin ja toimittaa ennakkoäänestyksen
  • Ota yhteys vaalitoimistoon 0586 610 35 tai 0586 614 11

Äänestys asiamiehen välityksellä

• Kuka voi äänestää asiamiehen välityksellä?
    Sairaat, toimintarajoitteiset ja vanhukset, jotka eivät itse pääse vaali – tai äänestyspaikkaan.
  • Kuka saa olla asiamies?
    Puoliso/avopuoliso, lapsi, lapsenlapsi, vanhemmat, sisarukset, hoitaja (esim kotipalvelun tai sairaanhoidon henkilöstö), maalaiskirjeenkantaja

Vaalipäivä

• 17 äänestysaluetta
  • Avoinna klo 08.00 – 20.00