Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

20 kesäkuuta 2018

Vähemmistölakia vahvistetaan

Eilisessä valtiopäiväistunnossa, 19 kesäkuuta, hyväksyttiin vahvistettu vähemmistölakimuutos. Muutokset astuvat voimaan 1. tammikuuta 2019.

Valtiopäivät hyväksyi perustuslakivaliokunnan ehdotuksen, mikä tarkoittaa muun muassa  sitä, että kaikkien kuntien on laadittava tavoitteet ja suuntaviivat vähemmistöpoliittiselle työlleen.

Tämän lisäkisi lakimuutoksella vahvistetaan oikeutta suomenkieliseen esikoulutoimintaan ja vanhustenhoitoon suomen kielen hallintoaluekunnissa, joiden n on tarjottava vähemmistökielistä vaihtoehtoa esikouluun ja vanhustenhuoltoon jo sitä haettaessa. Lisäksi ko. palveluita on tarjottava joko kokanaan tai oleellisilta osin (vähintään 50 %).

Hallituksen lakiehdotukset pohjautuvat Lennart Rohdinin marraskuussa 2017 jättämään selvitykseen Nästa steg? - Förslag för en stärkt minoritetspolitik

Koko ehdotuksen voit lukea ruotsiksi tästä.linkki toiselle sivustolle

Uppdaterad 2018-06-20