Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

25 huhtikuuta 2018

Lääninhallituksen konferenssi

Eilen, 24. huhtikuuta, kokoontuivat Ruotsin hallintoaluekunnat yhteiseen konferenssiin Tukholmassa kuullakseen, mitä uutta vähemmistölain piiriin kuuluu.

Tukholman lääninhallitus ja Saamelaiskäräjät kutsuivat hallintoaluekunnat vuotuiseen konferenssiin Tukholmassa.

Saimme kuulla mm. yhteenvedon viime vuoden vähemmistölakiseurannasta sekä ministeriösihteeri Erik Adell Hellströmin esityksen tämän päivän tilanteesta.

Vähemmistölakimuutoksesta päätetään 14. kesäkuuta ja sen mukaan on hallintoaluekuntien järjestettävä lapsi - ja vanhushuoltoa kokonaan tai olennaisilta osin vähemmistökielellä. Ministerösihteerin mukaan tämä tarkoittaa vähintään 50 %.

Kaikkien kuntien on myös tehtävä suuntaviivat vähemmistökysymyksiin.

Tässä vaiheessa on kyse lakiehdotuksesta, ja lakimuutoksesta tehdään päätös kesäkuussa, ennen eduskunnan kesätaukoa.

Uppdaterad 2018-04-25