Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

23 huhtikuuta 2018

Torin pihakatualue - näin se toimii käytännössä

Rakennustyöt Alfred Nobelin torin läheisyydessä jatkuvat, ja kun katu avataan 1. kesäkuuta, tulee alue olemaan ns. pihakatuale. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Pihakatualue on sallittu sekä jalankulku- että ajoneuvoliikenteelle (autoille, mopoille, pyörille yms.), mutta nopeusrajoitus on 20 km tunnissa (siis kävelyvauhtia). ja jalankulkijoilla on esteetön liikkumisoikeus kaikilla sen alueilla ja ajoneuvojen kuljettajilla on väistämisvelvollisuus heihin nähden.
Myös linja-autoliikenne tulee toimimaam tällä alueella.

Työn tarkoituksena on saada varmempi liikennetilanne jalankulkijoille Karlskogan keskustassa. Samalla tarkoituksena on saada elävämpi keskusta penkkeineen, missä ihmiset pystyvät seurustelemaan tai vain pysähtymään ollessaan ostoksilla keskustassa.

Alla olevista linkeistä näkyy, miten ko. alue toimii juuri tällä hetkellä, ja rakennustöitten jälkeen)

Så här får fordonstrafik köra under byggtidenlinkki toiselle sivustolle (Näin liikenne toimii rakennustöitten aikana)

Så här får fordonstrafik köra efter ombyggnationenlinkki toiselle sivustolle (ja näin rakennustöitten jälkeen)

Uppdaterad 2018-04-23