Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

28 maaliskuuta 2018

Hallituksen vähemmistölakia koskeva ehdotus valtiopäivien käsittelyyn

Hallitus on jättänyt valtiopäivien käsittelyyn vähemmistölakiin liittyvät muutosehdotukset. Valtiopäivien on tarkoitus käsitellä asia ennen kesätaukoa.

Lakiesityksessa tiukennetaan ja uudelleenmuotoillaan esimerkiksi vähemmistökielistä esikoulua ja vanhustenhoitoa . Ehdotus perustuu Lennart Rohdinin viimevuotiseen selvitykseen, johon sekä kunnat että eri organisaatiot pystyivät jättämään mielipiteensä.

Nykyisessä vähemmistölaissa puhutaan vähemmistöjen oikeuksista, uudessa laissa taas kuntien velvollisuuksista.

Tämän lisäksi esityksessä ehdotetaan muun muassa kuntien ja maakäräjien velvollisuutta laatia suuntaviivat  vähemmistöpoliittiselle työlleen.

Läpimennessään uusi vähemmistölaki astuu voimaan 1. tammikuuta 2019.

Koko vähemmistölakiehdotuksen ruotsiksi, löydät tästälinkki toiselle sivustolle

Uppdaterad 2018-03-28