20 huhtikuuta 2017

Paula Vartiainen lukee kirjastaan "Taftihame".

Kielioppi kaivoon ja pidä mieli avoimena

Näin kehotti kirjoituspedagogi ja kirjailija Paula Vartiainen vieraillessaan Karlskogan kirjastossa inspiroimassa kuntalaisia luovaan kirjoittamiseen.

Paula Vartiainen, joka itse sai Kaisa Vilhunen-palkinnon vuonna 2011, inspiroi karlskogalaisia kirjoittamaan vuoden kirjoituskilpailuun, jonka teemana on "Minä ja minun Suomeni".

- Tärkeintä on että omaat avoimen mielen, etkä anna minkään estää kirjoittamistasi, kehotti Paula Vartiainen paikalla olevia.

Paula kehotti myös vähät välittämään kieliopista ja kirjoitusvirheistä - aluksi.

- Pääasia on, että kirjoittaa. Oikoluvun ja korjaukset voi tehdä myöhäisemmässä vaiheessa, hän jatkoi.

Muutamia vihjeitä kirjoittamiseen:
* väritä kertomustasi
* elävöi esimerkiksi kuvaamalla pikkutarkkaan jotain asiaa, henkilöä tai paikkaa
* kielitaito ei ole tärkein vaan tarina
* valitse tuttu ympäristö
* "sekoita" ihmiskuvauksia ettei kukaan tunnista itseään
* elävöi ja väritä tarinaasi
* tee luetteloita ja aloita kirjoittaminen niiden ympäriltä esimerkiksi vuosiluku, ruokailu, vaatetus,  harrastus, asuinpaikka
* käytä aistejasi: Miltä tuntuu? Miltä tuoksuu vai haiseeko se ihan? Ja maistuuko edes miltään?

Joten nyt vaan kaikki kirjoittamaan aiheesta "Minä ja minun Suomeni"!

Lisätietoja kirjoituskilpailusta tästäWord

Uppdaterad 2017-04-21 av Anne Ågren