Fotograf: Ia Samoil

Dag: Torstaina 28. syyskuuta

Tid: Ilmoitetaan myöhemmin

Plats: Degerfors Folkets hus

Sata vuotta sitten kultakauden suuret taiteilijat nostivat kansakunnan hämäristä esiin kuvataidetta ja kirjallisuutta. He kirjoittivat käsikirjoituksen, maalasivat lavasteet ja sävelsivät musiikin näytelmään nimeltä Suomi.

Sata vuotta itsenäistymisen jälkeen kansakunnan merkkihenkilöt ja vähäväkiset seilaavat globaalin markkinatalouden merellä. Kenellekään ei ole ihan selvää, minne ollaan matkalla ja mitä juhlitaan, kun juhlitaan satavuotiasta Suomea. Mutta onneksi voi aina lähteä risteilylle – vaihtaa vapaalle ja kellua näkymättömän rajan yli kultaisessa kuplassa.

Kultakausi tarjoaa katsojilleen ikkunapaikan, jossa voi nauttia inhimillistä komediaa samalla kun tähystelee horisontissa keinuvan kansakunnan tilaa. Viiden pohjoisen teatterin, valtionkin rajat ylittävä kaksikielinen yhteistyö saa ensi-iltansa tammikuussa 2017.

Kuuluu Suomi 100 hankkeeseen. Lippujen hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

Uppdaterad 2017-04-04 av Anne Ågren