12 september 2017 - Pressmeddelande

Europeiska trafikantveckan 2017

Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj som pågår mellan 16-22 september varje år. Kampanjen ska motivera till att hitta alternativa transportsätt och att cykla, gå eller åka kollektivt i så stor utsträckning som möjligt.

Kampanjens fokus 2017 är att lyfta fram alternativa sätt att resa. Genom att tänka framåt och resa tillsammans så bidrar vi till en mer hållbar framtid. Karlskoga kommun vill uppmuntra kommuninvånarna till att transportera sig på annat sätt än med bilen. Under trafikantveckan kommer det därför att anordnas en tipspromenad, fast på cykel, i de centrala delarna av Karlskoga.

Tipspromenad – på cykel
Tipsrundan är till för båda vuxna och barn, så hela familjen kan delta. Startplats är på Karlskoga bibliotek och där kommer deltagarna få med sig en karta som visar vilken runda de ska cykla. Samtidigt som deltagarna svarar på frågor längs vägen så får de också chans att upptäcka Karlskoga från cykelsadeln.

European mobility week
Denna kampanj är ett europeiskt initiativ och aktiviteter pågår i städer runt om i hela Europa under de här dagarna. Förra året, 2016, medverkade kommuner och städer i 51 olika länder. Varje kommun utformar sina egna aktiviteter med utgångspunkt i det tema som har fastställts för årets kampanj.

Uppdaterad 2017-10-09 av Gunilla Östman