1 september 2017 - Pressmeddelande

Dansa Pausa - Karlskoga kommun för flickors psykiska hälsa!

En presentation av vår pågående verksamhet Dansa Pausa, där dansen är i centrum, helt utan krav och enbart med glädje, för flickor i ålder 10-18 år.

När: Tisdag 5 september, kl. 15.30
Var: Musikpalatset i Karlskoga

Deltagare:
Förtroendevalda från folkhälsonämnden Christina Gustavsson, och kultur- och föreningsnämnden Siv Björck-Kjellgren, Danspedagoger från kulturskolan Anelija Karahodzic och Sofia Kristoffersson, folkhälsochef Cecilia Ljung, samt forskare, Anna Duberg, vid Universitetssjuk-vårdens Forskningscentrum, Region Örebro län.

Vi har denna termin valt att gå ned i ålder, som tidigare var 13-18 år.

Vi kommer att presentera resultat från arbetet hittills i flickornas mående och vi har förmånen att kunna presentera Anna Duberg forskare vid Örebro universitet och som har forskat kring dans som en stärkande kraft. Utgångspunkten för Dansa Pausa bygger på den forskning som bedrivs av Anna Duberg och följer dessutom med i utvecklingen att gå ner i åldrar för att nå fler barn tidigare.

Uppdaterad 2017-09-01 av Lena Edlund