13 juni 2017 - Pressmeddelande

Beslut om eventuell försäljning av Karlskoga Energi & Miljö flyttas fram

Styrelsen i kommunkoncernens moderbolag Karlskoga kommunhus AB beslutade den 12 juni 2017 att processen avseende en eventuell försäljning av Karlskoga Energi & Miljö AB (KEMAB) tar timeout tills i början på nästa år 2018.

Anledningen är att KEMAB har påbörjat arbete med 10-årsplan för samtliga sina verksamheter och att det första utkastet visar att KEMABs kassaflöde redan för innevarande år 2017 kraftigt kommer att förbättras jämfört med de tre senaste åren. Detta utan att minska investeringsutgifterna.

Styrelsen i moderbolaget vill ge KEMAB tid att i lugn och ro färdigställa alla detaljer i 10-årsplanen. Enligt uppgift beräknar ledningen och styrelsen i KEMAB vara klara med arbetet kring 10-årsplanen i november 2017.

När årsbokslutet 2017 för KEMAB föreligger med utfall för kassaflödet tar styrelsen i Karlskoga kommunhus AB upp frågan om en eventuell försäljning igen.

Pressmeddelandet som pdfPDF

Uppdaterad 2017-06-13 av Gunilla Östman