5 maj 2017 - Pressmeddelande
Jan Strid. Fotograf. Tord Saxin

Jan Strid förordas som ny chef på barn- och utbildningsförvaltningen. Fotograf: Tord Saxin. Klicka för att hämta högupplöst bild.

Jan Strid förordas som förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen

Kommunstyrelsens arbetsutskott förordar Jan Strid som förvaltningschef till barn- och utbildningsförvaltningen. Jan Strid är nu förvaltningschef för gymnasieförvaltningen, ett uppdrag som han fortsätter med.

Syftet med en gemensam förvaltningschef för barn- och utbildning samt gymnasieförvaltningen är att skapa en organisation som bidrar till ett helhetstänk kring det livslånga lärandet. Detta genom att hålla samman och utveckla verksamhet från förskola till vuxnas lärande.

Som ett första steg tillsätter kommunstyrelsens arbetsutskott förvaltningschefstjänsten och som ett andra steg hanteras förändring av förvaltningsorganisationen. Den politiska organisationen kommer inte att förändras, båda nämnderna blir kvar.

Beslutet om tjänsten som förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen fattas av kommunstyrelsens arbetsutskott den 15 maj. Efter det beslutet kommer frågan om förvaltningsorganisationen att hanteras.

Se pressmeddelande som pdfPDF

Uppdaterad 2017-05-05 av Gunilla Östman