10 januari 2017 - Pressmeddelande

Uppvaktning av mästerskapssegrare

och kultur- och föreningsnämndens stipendiatvinnare

I samband med BIK Karlskogas hemmamatch tisdag 17 januari i Nobelhallen, vid cirka kl 19.30, uppvaktas 2016 års mästerskapssegrare och stipendiatvinnare.

Under 2016 har tre ungdomar i Karlskoga tagit varsitt mästerskap för juniorer och uppvaktas av kultur- och föreningsnämndens ordförande Siv Björck Kjellgren i första periodpaus under BIK:s hemmamatch den 17 januari. Mästerskapssegrarna är:

• Mikael Persson, Karlskoga Enduroklubb, JVM-guld.
  • Wilma Karlsson, Karlskoga Finska föreningen, JSM-guld i yxkastning för juniorer.
  • Mathilda Roxne, Bofors Simhoppsklubb, JNM-guld i 3m synchro.

Kandidaterna för kultur- och föreningsförvaltningens stipendium kommer även att utnämnas och uppvaktas av Siv Björck Kjellgren.

Årliga uppvaktningar

Karlskoga kommun uppvaktar varje år kommunens föreningar vid idrottsprestationer som resulterat i en seger i junior SM, NM, EM eller VM.

Kultur- och föreningsnämnden delar varje år ut ett stipendium på 20.000 kr till privatpersoner, grupper eller föreningar som har utfört en värdefull gärning inom det område som kultur- och föreningsnämnden ansvarar för.

Läs pressmeddelandet i pdf-formatPDF

Uppdaterad 2017-01-10 av Gunilla Östman