Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

Resa till och från Karlskoga

När du ska ta dig till eller från Karlskoga så gör du det enklast med buss. Via busstationen kan du enkelt ta dig till Degerfors, Karlstad eller Örebro för att sedan fortsätta din resa med tåg.

Närmaste tågförbindelse finns i Degerfors, cirka 1,5 mil från Karlskoga. Därifrån kan du med X2000 komma till Stockholm på cirka 2 timmar och till Göteborg tar det 3,5 timmar. Länstrafiken erbjuder bussförbindelser mellan Karlskoga och Degerfors med korta intervall som passar tågtiderna.

Expressbussar stannar dagligen för att hämta och lämna resenärer.

Information om busstider (både för stadsbussarna och regiontrafiken), biljetter och priser, aktuella trafikmeddelanden med mera hittar du på Länstrafikens hemsida.

I Karlskoga knyts länsbusstrafiken mellan Länstrafiken Örebro och Värmlandstrafik samman. Nya busslinjen 500 går även mellan Örebro och Karlstad med stopp i Karlskoga alla dagar i veckan.

Många anslutningsbussar för weekendresor och charterresor stannar även de i Karlskoga.

Flyg

Karlskoga har en egen trafikflygplats avsedd för affärsflyg och privatflyg. Flygplatsen kan ta emot flygplan upp till 10 ton med plats för c:a 20 passagerare. Information om flygplatsen finns på Karlskoga flygplats hemsida.

Närmsta flygplats med linje- och chartertrafik är Örebro flygplats, belägen c:a tre mil österut från Karlskoga. Drygt åtta mil västerut ligger Karlstad flygplats.

Uppdaterad 2018-07-13