Resa till och från Karlskoga

När du ska ta dig till eller från Karlskoga så gör du det enklast med buss. Via busstationen kan du enkelt ta dig till Degerfors, Karlstad eller Örebro för att sedan fortsätta din resa med tåg.

Närmaste tågförbindelse finns i Degerfors, cirka 1,5 mil från Karlskoga. Därifrån kan du med X2000 komma till Stockholm på cirka 2 timmar och till Göteborg tar det 3,5 timmar. Länstrafiken erbjuder bussförbindelser mellan Karlskoga och Degerfors med korta intervall som passar tågtiderna.

Expressbussar med bland andra Swebuslänk till annan webbplats och Nettbusslänk till annan webbplats stannar dagligen för att hämta och lämna resenärer.

Information om busstider (både för stadsbussarna och regiontrafiken), biljetter och priser, aktuella trafikmeddelanden med mera hittar du på Länstrafikens hemsidalänk till annan webbplats. Respluslänk till annan webbplats har tidtabeller för både buss och tåg där du kan söka upp vilken resväg som passar dig bäst.

I Karlskoga knyts länsbusstrafiken mellan Länstrafiken Örebrolänk till annan webbplats och Värmlandstrafiklänk till annan webbplats samman. Nya busslinjen 500 går även mellan Örebro och Karlstad med stopp i Karlskoga alla dagar i veckan.

Många anslutningsbussar för weekendresor och charterresor stannar även de i Karlskoga.

Busscharterbolag i Karlskoga och Degerfors: AJ Busslänk till annan webbplats GLG Buss, Karlskoga RG Buss, Karlskoga Jacobssons Buss,länk till annan webbplats Degerfors

Flyg

Karlskoga har en egen trafikflygplats avsedd för affärsflyg och privatflyg. Flygplatsen kan ta emot flygplan upp till 10 ton med plats för c:a 20 passagerare. Information om flygplatsen finns på Karlskoga flygplats hemsidalänk till annan webbplats.

Närmsta flygplats med linje- och chartertrafik är Örebro flygplatslänk till annan webbplats, belägen c:a tre mil österut från Karlskoga. Drygt åtta mil västerut ligger Karlstad flygplatslänk till annan webbplats.

Uppdaterad 2016-10-25 av Gunilla Östman