Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Nyinflyttad

Välkommen till Alfred Nobels Karlskoga!

År 1894 kom Alfred Nobel som nyinflyttad till Karlskoga. Drygt 100 år senare har du själv valt Karlskoga som din bostadsort. Det är ingen tillfällighet att Karlskoga har en koncentration av högteknologiskt kunnande. Alfred Nobel lade grunden till många verksamheter som återfinns i flera internationella företag än idag.

Karlskoga, med sitt strategiska läge, mitt i Skandinavien har bra förbindelser med omvärlden. Samtidigt finns fördelen att du i en liten kommun har korta avstånd som gör att du lätt kan ta dig mellan skolor och arbetsplatser. Lättillgängliga parkeringsplatser runt affärer, där allt finns inom gångavstånd, är en annan fördel.

Karlskoga kommun är stort till ytan om omges av många fina natursköna platser. Här finns gott om bra bostäder, både för den som väljer att köpa eget eller vill hyra sitt boende.

Vi hälsar dig och din familj varmt välkomna hit och skall göra allt för att ni skall trivas här!

Läs gärna tidningen Nyinflyttad - en tidning för alla nya KarlskogaborPDF

Att tänka på vid flytt

Att flytta till en ny stad eller till och med ett nytt land är för de flesta av oss inspirerande och en ny start på livet. Vi har här samlat några bra saker att tänka på vid flyttning.

Ändra adress 
Du glömmer väl inte bort att berätta att du fått en ny adress för dina vänner och bekanta? du kan ändra adress direkt via www.adressandring.selänk till annan webbplats. Har du frågor kan du ringa på 020-979899

Hemförsäkring
Glöm inte hemförsäkringen! I Karlskoga finner du: Folksam, Länsförsäkringar och If/Skandia

El, vatten och renhållning
I vissa fall ingår dessa delar i din hyra om du bor i lägenhet. Hör efter med din hyresvärd, i annat fall kan du kontakta Karlskoga Energi & Miljö, telefon 0586-75 01 00 och meddela din flyttning.

Beställ eller flytta hemtelefon
Kontakta din telefonoperatör. Till exempel Telia, ringer du på 90 200. Tele2 kundtjänst har telefon 0200-25 25 25

Uppdaterad 2017-08-02