Nationella minoriteter i Karlskoga kommun

Lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk (2009:724) trädde i kraft den första januari 2010.

Sverigefinnar, romer, judar, tornedalingar samt samer (som även räknas som ursprungsbefolkning) är fem minoriteter som har funnits i Sverige i hundratals år.

De nationella minoriteterna har rättigheter som du kan läsa om på www.karlskoga.selänk till annan webbplats eller www.minoritet.selänk till annan webbplats.

Karlskoga är sedan 2012 ett finskt förvaltningsområde och det ger Karlskogas sverigefinnar vissa särskilda rättigheter.

Som ett led i detta har vi finsktalande kontaktpersoner i kommunen, information på finska på kommunens hemsida www.karlskoga.se/suomeksi och vi arrangerar olika kulturarrangemang tillsammans med de finska frivilligorganisationerna.

Hur vill du att Karlskoga kommun ska förbättra sin service?

Vi vill gärna ha dina åsikter, tips och råd om hur vi kan bli bättre på service till de nationella minoriteterna.

Ta kontakt med verksamhetsutvecklaren för finskt förvaltningsområde, Anne Ågren, telefon 0586-614 11 eller e-post anne.agren@karlskoga.se.

Du kan också lämna dina åsikter på webben:www.karlskoga.se/tyckomkarlskoga.

Självklart kan du skriva till oss på de nationella minoritetsspråken: finska, meänkieli, jiddisch, romani chip eller samiska.

Välkommen att tycka till!

Uppdaterad 2016-04-19 av Anne Ågren