Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Pedagog-jobb


"Det dagliga mötet med barn och elever är det roligaste med att arbeta inom förskola och skola"

I Karlskoga kommun erbjuder vi en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling och vidareutbildning. Vi satsar särskilt mycket på teknik och naturvetenskap i alla åldrar och arbetar för att alla våra pedagoger ska ha en god IT- och bedömningskompetens.

Vill vara i FramKaNT* när det gäller teknik och naturvetenskap

I Karlskoga genomsyras utbildningen från förskolan ändå upp till forskning av naturvetenskap och teknik. Det är förankrat i det lokala näringslivet och efterfrågad kunskap i samhället i stort.

* FramKaNT - Framtidens Karlskoga Naturvetenskap Teknik

Satsning på lärarlöner

Kommunen har nyligen avslutat en treårig satsning på lärarlöner. Satsningen är del av en strategi för att behålla befintliga pedagoger och attrahera nya. Vår egen omvärldsbevakning visar att yrkesgrupper som arbetar inom Karlskoga kommuns skola och barnomsorg har löner som står sig väl vid jämförelser i regionen.

God stämning och närhet mellan kollegor

Karlskoga är en lagom stor kommun där det sker mycket samarbete och samordning mellan förskolorna och skolorna. Det finns också möjligheter att delta i kommunövergripande projekt och grupper. Nästa läsår kommer vi att satsa särskilt på lärarnas bedömningskompetens.

Här möter du tre av våra medarbetare som berättar vad de gillar mest med just sitt jobb, förutom att möta våra barn och elever.

Maria Sundström, förskollärare

Vi har en särskild FramKaNTs-grupp inom förskolan som stöttar oss pedagoger i att tydligare arbeta med naturvetenskap och teknik. De har t.ex. tagit fram tekniklådor som är mycket uppskattade bland både barnen och pedagogerna. I varenda vardagssituation går det att väva in dessa ämnen och barnen är alltid nyfikna och vill lära mer.
Magnus Ahlberg, lärare

"Jag har jobbat på flera olika skolor i Karlskoga och har trivts bra på alla. Det är högt i tak och det förs en ständig diskussion om pedagogik och utveckling.

Då och då arrangeras pedagogiska caféer för att diskutera aktuella ämnen och det är mycket uppskattat. Vi är bra på att ta vara på olika erfarenheter och lyssnar på varandra. Det finns också stort utrymme för egna initiativ och att utveckla sin undervisning."Mats Olsson, förskollärare

"Inom förskoleklasserna förnyar vi oss ständigt. Det är viktigt att känna in hur den nya barngruppen som kommer varje höst fungerar och sedan anpassa verksamheten efter barnen.

Vi har gemensamma studiedagar för alla pedagoger i förskoleklasser där vi får möjlighet att lära av varandra, reflektera över vår verksamhet och ta del av nya rön. Nu finns flera datorer i våra lokaler och IT är en del av vår vardag.

Många 6-åringar som kommer till oss är datorvana och vi måste hänga med helt enkelt. Som man i ett kvinnodominerat yrke uppskattar jag också det nätverk som finns i Karlskoga för manliga förskollärare."

Uppdaterad 2018-04-09

Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E‑post: kommun@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats |  Fakturahanteringlänk till annan webbplats

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook