Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

FAQ - Bygga, bo & miljö

Här hittar du vanliga frågor och svar om bygga, bo och miljö.

Jag har storstädat och behöver slänga farligt avfall och grovsopor. Vem ska jag vända mig till och vart ska jag slänga avfallet?

För att slänga eller återvinna ditt sorterade avfall, och lämna grovsopor kan du besöka Mosseruds återvinningscentral. Öppettider, karta och sorteringsinformation om återvinningscentralen hittar du på Karlskoga Energi & Miljö:s hemsidalänk till annan webbplats.

För information om andra återvinningsstationer, hämtning av hushållsavfall, källsortering med mera kan du gå in på avfall och återvinning.

Jag ska bygga ut mitt hus, men är osäker på om jag behöver bygglov. Vart ska jag vända mig med mina frågor?

För dig som vill bygga nytt eller bygga om krävs bygglov. Bygglovet är ett skriftligt tillstånd för att du ska få bygga nytt, bygga till eller göra vissa ändringar av hela eller delar av byggnaden.

För mer information hänvisar vi till bygglovssidorna eller direkt till stadsbyggnadskontorets kundtjänst på 0586-612 60. Hit kan du ringa mån, tis, tors 9-16, Ons 13- 16, Fre 9- 15 (lunch 12-13).

Jag är intresserad av att flytta till Karlskoga. Vart hittar jag information om boende och bostäder?

Det finns ett brett utbud av bostäder i Karlskoga och priserna är låga i jämförelse med större städer. I Karlskoga finns många olika typer av boende att välja mellan, bland annat hyresrätt, bostadsrätt, villa, seniorboende eller studentboende.

För mer information besök söka bostad. Där listas kontaktuppgifter till privata hyresvärdar, hyresbolag, mäklare och fastighetsförmedlare i Karlskoga som kan hjälpa er.

Uppdaterad 2016-12-22