Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Livsmedel

Det är livsmedelsföretaget, alltså restaurangen, caféet eller butiken, som ansvarar för att det du dricker och äter är säkert och håller den kvalitet som utlovas. Miljökontoret kontrollerar regelbundet alla livsmedelsverksamheter.

Vill du veta resultatet från miljökontorets kontroll på någon livsmedelsverksamhet kan du höra av dig till miljökontorets kundtjänst.

Matförgiftning

Misstänker du att du blivit matförgiftad är det bra om du anmäler det till miljökontoret så snart som möjligt.

Starta livsmedelsverksamhet

Ska du starta en livsmedelsverksamhet måste du göra en anmälan till miljökontoretPDF innan du öppnar. Se mer information här.

Viktigt med hygien även när du lagar mat hemma

När du lagar mat själv är det viktigt att vara noga med hygienen. Tvätta händerna ofta, diska redskapen och skölj jordiga produkter väl innan du använder dem.

Handskas inte med råvaror och färdiglagad mat på samma skärbräda.

Har du lagat mat som ska ätas vid ett senare tillfälle så kyl ned den snabbt. Ett bra sätt är att sätta kastrullen i diskhon med kallt vatten. Rör om i maten och byt vattnet ofta så kallnar det fort. Sätt inte in varm mat i kylskåpet, då höjer du temperaturen på allt annat som står där.

I kylskåpet ska det vara kallt, högst 8°C. Sätt färdiglagad mat högre upp än råvaror. Det står ofta på förpackningen vilken temperatur som rekommenderas för olika livsmedel. På sommaren kan det vara bra att lägga maten du handlat i en kylväska på väg hem från affären.

Uppdaterad 2017-01-04 av Maria Gunnarsson

Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga
Telefon: 0586 - 610 00 E-post: kommun@karlskoga.se
Kontakta Karlskoga kommun

Anställda: Logga inlänk till annan webbplats | Distansarbetsplatsenlänk till annan webbplats | Time Care Pool  |  Fakturahanteringlänk till annan webbplats

Tipsa en vän:

Till Vision 2020
Dela på Twitter Dela på LinkedIn Dela på Facebook