Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Vi håller rent

"Vi håller rent" är en årlig manifestation för alla som vill vara med och säga nej till nedskräpningen. Kampanjen går bland annat ut på att människor går ut i sitt närområde och plockar skräp och bidrar till en renare och bättre miljö. Var med du också och håll Karlskoga rent genom att delta i kampanjen.

Karlskoga kommun deltar varje år i Vi Håller Rent, som är Sveriges största kampanj mot nedskräpning. Att plocka skräp är ett bra sätt att påverka vår närmiljö och hålla det rent och snyggt. Varje år deltar kommuner, förskolebarn, skolelever, bostadsbolag, scoutföreningar, byalag och många andra runt om i hela landet för att göra sitt närområde lite finare och rädda djur och natur från skräpet.

Den 25 april är den stora "Skräpplockardagen" i Karlskoga då bland annat flera olika verksamheter i kommunen ger sig ut för att plocka skräp och rensa upp i skog och mark. Kampanjdeltagarna väljer dock själva när de vill genomföra aktiviteterna, eller om de fördelas på flera dagar.

Anmälan

Anmälan för att delta i årets kampanj är öppen mellan 12 februari och 1 april på Håll Sverige Rents hemsida. Vem som helst kan anmäla sig och alla deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial. Det finns även pedagogiskt material för exempelvis förskolor som deltar under kampanjveckan. Karlskoga kommun hjälper till att få ut materialet till alla anmälda.

Källsortering

Skräpet som ni plockat sorterar ni på samma sätt som vanliga sopor. Källsortera gärna skräpet, sortera till exempel brännbart-, glas-, hårdplast-, metall-, och eventuellt farligt avfall beroende på vilken typ av källsortering ni har. Om det är större material som inte får plats går det bra att ställa det vid sidan av ordinarie behållare så hämtas det upp.

Uppdaterad 2018-02-14