Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Nobelhallen

Nobelhallen rymmer 1266 sittande och 4334 stående åskådare (totalt 5600) och kan användas som konsert- och mässhall. Under vinterhalvåret erbjuds allmänheten tider för skridskoåkninglänk till annan webbplats inomhus och utomhus på isrinken. När skridskosäsongen är slut finns allmänhetens tider för inlinesåkning. Just nu pågår ett arbete med att rusta upp hallen.

Bakgrund

Karlskoga kommun beslutade att satsa på en upprustning av Nobelhallen eftersom delar av hallen var i dåligt skick och i behov av ett lyft.

- Vi kommer att ge hallen ett ordentligt ansiktslyft. När BIK Karlskoga tar emot andra lag från hela Sverige vill vi kunna visa upp en bra och funktionell hall som har god tillgänglighet och som dessutom är estetiskt tilltalande, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Så rustas Nobelhallen

Ritningar, bilder och illustrationer

Det här ska göras i projektet

  • Ombyggnation av omklädningsrum för ökad flexibilitet och för att tillgodose behovet av skilda omklädningsrum för kvinnor och män
  • Ombyggnation/flytt av administrativa delar för att frigöra yta till omklädningsrum
  • Invändig uppfräschning av hallen, målning, skyddsräcken vid ståplats med mera. Nya tillgänglighetsanpassade toaletter på bottenplanet för att leva upp till kraven på tillgänglighet
  • Ny placering av A-lagets lokaler för att separera dem från bortalagens omklädningsrum, genom detta uppnås separata ut/ingångar för spelarna vilket är önskvärt i elitserien
  • Nytt utrymme för biljettförsäljning
  • Nytt gemensamt gym för samtliga verksamheter i ishallen
  • Ombyggnation av lokalerna för media samt utrymmen för polisen
  • Nytt gemensamt mötesrum för samtlig verksamhet i ishallen
  • Översyn av utrymning och säkerhet vid användning
  • Ny styranläggning för kylmaskinen och ny undercentral för värme
Uppdaterad 2017-01-30 av Gunilla Östman

Nyheter och reportage

Senaste nytt

Ett gammalt maskinrum som ska bli nytt omklädningsrum

Nya omklädningsrum
Arbetena med att riva ut gamla maskinrum har påbörjats för att ge plats åt nya omklädningsrum i Nobelhallen. Tanken är att juniorverksamheten ska inrymmas i den nya delen som kommer att byggas om nu, eftersom behovet är väldigt stort av utrymmen för omklädning. Klicka på den här länkenPDF kan du se en ritning hur de nya rummen för omklädning är tänkt att bli. Observera att det är en handling som kan komma att ändras.

Ny informationstavla vid entrén till Nobelhallen

Ny informationstavla
Över entrén till Nobelhallen har det satts upp en elektronisk informationstavla, där man kan göra reklam för hockeymatcher m.m.

 

Påbyggnation av uterinken
Taket klart över uterinken, sedan är det dags för väggarna.