Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Detaljer på gångfartsområdet

Belysning

Tre stycken svarta belysningsstolpar har placerats ut på gångfartsområdet. Lamporna har utbytbara filter som skapar olika mönster på marken. Dessa är riktade mot de delar på gångfartsområdet där gående och fordonstrafik möts i hög utsträckning. Genom att lysa upp de områdena extra ökar tryggheten på ytan.

Bland de gröna bladen i planteringsytorna sitter lampor som lyser upp träden underifrån och under bänkarna sätts också belysning in. Det är också exempel på detaljer som bidrar till att skapa trivsel och trygghet i centrum samtidigt som de vackra träden framhävs.

Bänkar och sittplatser

Fördelat över hela gångfartsområdet finns det bänkar utplacerade, det är sittplatser både med och utan ryggstöd. För att öka tillgängligheten så har alla sittplatser armstöd, för att underlätta för den som slagit sig ner, att sedan ta sig upp igen.

Träd och växtlighet

Trädsorten som placerats ut i planteringsytorna heter Amelanchier Robin Hill och blomknopparna som tittar fram under april och maj är ljust rosa i färgen och slår sedan ut i helvita blommor. Under sommaren när trädet tappat sina blommor kan vi njuta av ett friskt och grönt bladverk som under hösten lyser upp i gula och röda höstfärger. Det innebär att vi kommer kunna njuta av trädet på olika sätt under en stor del av året. Trädet kommer också få små mörka bär, som är ätbara och även nyttiga.

Förutom träden har en marktäckande perenn tagit plats i planteringsytorna, som tillsammans med träden ger ett härligt grönt inslag i centrum.

Text

Uppdaterad 2018-05-30